A tökéletes lánykérés megtervezése nem könnyű feladat. Mindenki törekszik arra, hogy a lehető legromantikusabb és legtökéletesebb legyen a pillanat. Az eljegyzés két fő alkotóeleme amire szükség lesz egy gyönyörű eljegyzési gyűrű melyet szívből választottak, és egy romantikus helyszín amit egyikőjük sem fog soha elfelejteni.
Összeállítottunk egy listát Európa legromantikusabb helyei közül, amiket bátran ajánlunk a „Nagy kérdés” feltevéséhez. Ismerje meg őket!
 

1. Práter ,Bécsi Óriáskerék – Bécs, Ausztria

Bécs egy csodálatos, meghitt város ahol bármikor megfelelő az alkalom, hogy feltegyük a nagy kérdést. De ha mégis egy nem mindennapi lánykérésre vágyunk, akkor váltsunk jegyet az egyik leghíresebb óriáskerékre. Akár privát kabint is választhatunk vagy megoszthatjuk örömünket más turistákkal , a lényeg, hogy mindenképp emlékezetes lesz a helyszín.

 


2. A szerelem szigete – Galesnjak, Horvátország

Horvátországban maga a természet alakította ki a saját kis romantikus helyét. Ez a kis szív alakú lakatlan sziget Közép- Dalmáciában, a Zadar-i riviéra, Turanj és Pašman sziget között található. Alakját 2009-ben véletlenül fedezték fel, azóta pedig, mint a legtökéletesebb szív alakú sziget a világon vált híressé. A szerelem és a romantika körül vesz minket,csak rá kell találni. Ne habozzon!

 


3. London Eye – London, Egyesült Királyság

Élvezzék Európa leghíresebb óriáskerekének csodálatos kilátását és tegye fel szíve választottjának a nagy kérdést.

 


4. Károly- híd – Prága, Csehország

Ez a csodálatos 13. századi híd Prága városának egyik szimbóluma. A hely tökéletes, a nap bármely szakában. Sok művész és zenész adja meg a romantikus hangulatot egy kellemes sétához, és persze ahhoz, hogy elmondja kedvesének mit érez iránta.

 


5. Eilean Donan-i vár – Dornie, Skócia

Az Eilean Donan-i vár Dornie településen található, amelyet a Loch Duich tónak egy kis szigetére építették. Skót-felföld nyugati részén található. A várat csak gyalogosan, egy kőhídon keresztül lehet megközelíteni. Ez a vár Skócia egyik legromantikusabb helye. Javasoljuk, hogy sétálgassanak a kőhídon és féltérdre ereszkedve tegye fel a kérdést szerelmének. Garantált az „Igen”.

 


6. Prešeren tér – Ljubljana, Szlovénia

A Prešeren tér a Hármas- híd hídfőjénél található. Ljubljana talán leghangulatosabb tere. A helyiek kedvelt találkozóhelye valamint nyáron koncertek és rendezvények helyszínéül szolgál. A hangulatos nyilvános teret számos érdekes látnivaló veszi körül. Ha nem riad vissza a nyilvánosságtól, üljenek le kedvesével a Szent Miklós székesegyház lépcsőjén és ne késlekedjen kérdezze meg… Az eljegyzési gyűrűt ne feledje!

 


7. Ashford kastély – Cong, Írország

A Corrib-tó partján fekvő Ashford kastély egyike a világ legromantikusabb helyeinek. A 12. századi kastély ma már 5 csillagos luxusszállodaként üzemel. Külön helikopter leszállója, saját kikötője és 350 hektáros erdős parkja van, több száz éves fákkal tarkítva. A hotelben már számos híresség is megszállt, többek között Ronald Regan, John Lennon, Brad Pitt, Oscar Wilde… A szálloda korhű bútoraival visszarepít minket a 12. századba, a személyzet pedig készségesen segít megszervezni a nagy pillanatot. De ha másra vágyna, kereshet egy eldugott kis házat az erdőben, vagy kilovagolhatnak egy romantikus kis erdei sétányon piknikezni. A levegő romantikával és szerelemmel van fűszerezve, hiszen a világ minden tájáról érkeznek párok megpecsételni szerelmüket.

 


8. Oia – Santorini, Görögország

Santorini északi végében fekszik Oia, egy gyönyörű festői kis falu, melynek képe a legtöbb utazási katalógusból visszaköszön. Fehérre meszelt házai, kék kupolás templomai méltán jutatták a bakancslista élére ezt a kis falucskát. Kérje meg szerelme kezét a főutcán sétálva, vagy egy romantikus vitorlázás alkalmával a naplementében. Garantált a siker.

 


9. Cinque Terre – Olaszország

Cinque Terre-t sokan az egyik legszebb partszakasznak tartják a festői táj miatt. A sziklára épült 5 olasz városkát egy gyalogösvény köti össze egymással, amelyek megőrizték az igazi „itáliai életérzést”. Nevét is erről kapta, jelentése öt föld. 1997 óta az UNESCO világörökség részét képezi. Sokan úgy vélik a legjobb egy érzelmes, naplementés csónakázás a tengeren, lánykéréssel egybekötve. Mások a romantikus teraszos vacsorára esküsznek. Nem igazán számít melyikre esik a választás ezen a varázslatos helyen. Egy biztos, hogy örök emlék marad.

 


10. Otthon

Bár a meglepetés utazás egy nagyon kedves gesztus, viszont nem feltétlenül ez a legfontosabb. A nagy kérdés feltétele mindkét fél életében meghatározó pillanat. Néhányan nem kedvelik a nagy tömeget, zavarba ejtő ha sokan figyelik őket. Ezért mi lehetne annál tökéletesebb, mint a közös szerelmi fészekben megkérni kedvesét, hogy egész hátralévő életüket közösen éljék le. Csak egy kis kreativitás és meghittség kell hozzá, és az otthoni lánykérés felejthetetlen momentum lesz mindkettőjük számára.